Geen categorie

Originele Escher voor 100.000ste bezoeker expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Amper elf weken na de opening van de tentoonstelling Escher op reis verwacht het Fries Museum volgende week de 100.000ste bezoeker. Voor de gelukkige bezoeker ligt er een originele prent van Maurits Cornelis Escher cadeau. Om welk werk het gaat, blijft nog even een verrassing.

Foto: Ruben van Vliet.

Op 28 april opende Escher op reis in het Fries Museum. Dat de tentoonstelling de magische grens van 100.000 bezoekers bereikt in minder dan drie maanden tijd overtreft alle verwachtingen. Omdat de tentoonstelling regelmatig uitverkocht raakt, raadt het museum aan om entreekaarten vooraf online te bestellen.

In verband met de aanhoudende belangstelling voor de expositie heeft het Fries Museum al tweemaal de openingstijden verruimd. Het museum is in de maanden juli en augustus ook op maandag open van 13.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van maandag 30 juli). Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Met de tentoonstelling haalde het Fries Museum M.C. Escher terug naar zijn geboortestad Leeuwarden. Escher op reis volgt zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treedt de bezoeker in de voetsporen van de reislustige graficus.

De 50.000ste bezoeker kwam langs op 12 juni. Ook zij kreeg een originele prent van Escher.

Escher op reis, t/m 28 oktober in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share