Geen categorie

Museum ontdekt zes Van Mierevelts

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Museum Het Prinsenhof in Delft heeft onlangs zes onbekende schilderijen van de Delftse portretschilder Michiel van Mierevelt ontdekt. Dit gebeurde op een speciale Van Mierevelt Onderzoeksdag.

Foto: Annelies te Selle.

Op uitnodiging lieten particulieren hun portretten onderzoeken door een team van experts. Dit leverde een korte hereniging op van de twee portretten van het echtpaar Pauw – Ruytenburgh. De portretten waren meer dan 100 jaar gescheiden geweest, maar tijdens het onderzoek lagen ze weer even naast elkaar op tafel.

Naar aanleiding van de lopende tentoonstelling Portretfabriek Van Mierevelt. Ontdek de hand van de meester benaderden tientallen mensen het museum met de vraag of zij wellicht een echt schilderij van Van Mierevelt in bezit hebben. Het museum besloot daarop een onderzoeksdag in te lassen. Deze vond begin februari plaats.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat van de acht portretten er zeker zes kunnen worden toegevoegd aan het oeuvre van Van Mierevelt. Een portret van een onbekende vrouw dat tot nu toe op naam stond van een anonieme meester is volgens het museum zonder twijfel begin zeventiende eeuw geschilderd in het Delftse atelier van Van Mierevelt. Een portret van Hugo de Groot in een uitzonderlijk klein formaat vormde een hoogtepunt van de onderzoeksdag.

De Van Mierevelt Onderzoeksdag is onderdeel van het grotere onderzoek naar de atelierpraktijk en de klantenkring van de zeventiende-eeuwse portretschilder. De tentoonstelling Portretfabriek Van Mierevelt. Ontdek de hand van de meester  is nog te zien tot en met 4 maart in Museum Het Prinsenhof in Delft.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share