Geen categorie

Provincie Utrecht schenkt tekeningen aan Centraal Museum

0 0
Read Time:50 Second

De Provincie Utrecht heeft haar verzameling hedendaagse tekeningen geschonken aan het Centraal Museum in de Utrechtse hoofdstad. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt.

David Bade, Zonder titel (Microsoft), 2000. Schenking Verzameling Hedendaagse Tekeningen van de provincie Utrecht 2011 Image & copyrights CMU.

De provincie doet de schenking omdat ze het niet als haar taak ziet deze verzameling verder uit te breiden en het beheer en onderhoud te bekostigen. Het Centraal Museum had de collectie al sinds 1990 in bruikleen.

De verzameling bestaat uit ruim 400 werken van 127 in Nederland wonende en werkende kunstenaars. Een van hen is David Bade (1970), aan wiens werk het museum momenteel een expositie wijdt. Twee van de pas geschonken tekeningen zijn aan de tentoonstelling toegevoegd.

Op zijn beurt geeft het Centraal Museum  een deel van de tekeningencollectie weer in bruikleen aan de provincie Utrecht. Die zal de werken hangen in het nieuwe provinciehuis, dat komend voorjaar in gebruik wordt genomen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share