Geen categorie

Siertafereeltjes zestig keer over de kop

0 0
Read Time:49 Second

Bij Christie’s Amsterdam hebben twee zilveren tafelstukken zestig keer meer opgebracht dan verwacht. Voor de siertafereeltjes, met respectievelijk een hert bij een boompje en een drinkende ezel met jong, werd gisteren in plaats van 6.000 euro maar liefst 361.000 euro geboden.

Zilveren tafelstukken met hert bij een boompje en drinkende ezel met jong, elk 20 bij 20 cm., achttiende eeuw.

Na een minutenlange strijd sleepte de Londense handelaar Phillips de buit binnen. Leila de Vos van Steenwijk, hoofd van Christie’s afdeling voor decoratieve kunst, verklaart waarom de achttiende-eeuwse stukken zoveel opbrachten. “Ten eerste gaat het om écht unieke stukken waarvoor er geen vast prijsniveau is. En als iets zestig keer over de kop gaat, moet je vaststellen dat  we te voorzichtig hebben getaxeerd. Ten derde zag je hier de magie van de veilingzaal in optima forma. Twee van de grootste handelaren van Europa zorgden voor een weergaloze competitie!”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share