Geen categorie

Kröller-Müller laat publiek expositie samenstellen

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo nodigt het publiek uit een expositie samen te stellen. Bezoekers van een speciale website mogen een persoonlijke top 3 kiezen uit honderd kleine sculpturen. De populairste vijftig worden opgenomen in de tentoonstelling Expose III.

De expositie is onderdeel van tentoonstelling Verlangen naar volmaaktheid waarmee directeur Evert van Straaten afscheid neemt van het museum. Hij vertrekt op 31 maart.

Zelf toont Van Straaten zijn belangrijkste aanwinsten, waaronder The Paintings (with Us in Nature) van Gilbert&George. Behalve grote werken verzamelde hij voor het museum ook een honderdtal kleine sculpturen, in verschillende stijlen en van verschillende materialen. Expose III ontsluit deze deelcollectie en maakt het publiek tot gast tot gastconservator.

Een van de honderd werken waaruit gekozen kan worden: Yvette Guilbert van Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), aardewerk (geglazuurd aardewerk), 1895.
Een van de honderd werken waaruit gekozen kan worden: Yvette Guilbert van Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), aardewerk (geglazuurd aardewerk), 1895.

Het is de derde keer dat het Kröller-Müller een dergelijke tentoonstelling organiseert. In de eerste Expose-tentoonstelling (7 februari tot en met 14 april 2010) kozen 1212 deelnemers hun favoriete werken op papier. Expose II (27 november 2010 tot en met 6 maart 2011) was een speciale kindereditie en had 246 deelnemers. Het tentoonstellingsconcept won in 2010 een Dutch Interactive Award.

Stemmen voor Expose III  kan tot en met 1 maart. De tentoonstelling opent op 1 april.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share