Geen categorie

Mart Visser opent tijdelijk museum in Amsterdam

0 0
Read Time:54 Second

Couturier Mart Visser zit 25 jaar in het vak en presenteert vijftigste collectie. Ter gelegenheid daarvan opent hij morgen in Amsterdam zijn eigen tijdelijke museum. Het is gevestigd in een monumentaal pand van de voormalige Artesia Bank aan de Herengracht.

Mart Visser (1968) debuteerde in 1992 met zijn eerste modecollectie. De expositie wisselt iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief af met ontwerpen uit de nieuwe couturecollectie voor de komende winter. Ook zijn er showsuccessen en rodeloperjurken van bekende Nederlanders te zien.

De expositie Beyond Context toont ook kunst van Mart Visser als kunstenaar, met een overzicht van schilderijen, sculpturen en installaties uit de afgelopen acht jaar. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Visser als kunstenaar.

In het tijdelijk museum is ook de eerste concept store van Mart Visser gevestigd met de meest recente prêt-à-portercollectie. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid de collectie te bekijken en te passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Beyond Context, 17 oktober t/m 19 november in The Artesia, Herengracht 541, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share