Geen categorie

IJsbeelden festival Zwolle trekt 140.000 bezoekers

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

De ijs- en sneeuwbeelden worden te water gelaten. Foto: IJsbeeldenfestival Zwolle.

Het IJsbeeldenfestival Zwolle heeft 140.000 bezoekers getrokken. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het festival liep van 3 december tot en met 29 januari.

Organisator Alfred Guikema spreekt van een groot succes. “We zijn erg tevreden met de komst van 140.000 mensen.” Het komt dan ook niet als een verrassing dat het festival in Zwolle terugkeert. Aan het eind van dit jaar komen de (inter)nationale kunstenaars weer naar het Rodetorenplein om enorme hoeveelheden ijs en sneeuw om te toveren in ijs- en sneeuwbeelden. “De eerstkomende jaren blijven we met het evenement in Zwolle”, aldus Guikema.

De volgende editie, 1 december 2012 tot en met 27 januari 2013, staat in het teken van de sprookjes van Grimm. Het is tweehonderd jaar geleden dat de Gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden. Bijna iedereen kent wel de bekende verhalen van Roodkapje, De gelaarsde Kat en Doornroosje. Om de tweehonderdste verjaardag te vieren heeft Zwolle besloten de stad om te toveren tot Grimmstad. Het IJsbeeldenfestival haakt daar op in.

Op dit moment is de afbraak van de oude tentoonstelling in volle gang. De beelden van ijs en sneeuw worden in de Thorbeckegracht te water gelaten.

Zie ook: IJskoud

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share