Geen categorie

Terug in Rotterdam

0 0
Read Time:50 Second

Klaas Gubbels, Chabot van Rotterdam, 1987, olieverf op doek, 100 x 115 cm, collectie van de kunstenaar.

In een compacte overzichtstentoonstelling in het Chabot Museum blikt Klaas Gubbels (1934) terug op eigen werk. Na zijn jeugd in Rotterdam verhuisde hij naar Arnhem. Toch speelt zijn verbondenheid met Rotterdam nog steeds een rol, zoals zijn herinneringen aan de oorlogsjaren en de Rotterdamse Academie waar hij meer dan vijfentwintig jaar doceerde. Bekend is ook zijn wandschildering bij het gedicht van Vaandrager in Hotel New York.

Uit zijn totale oeuvre toont Gubbels een selectie van zijn meest dierbare schilderijen –  van de vroege portretten uit de jaren vijftig tot een representatieve selectie werken waarin hij consequent zijn centrale thema’s tafel en koffiekan als schilderkunstige objecten door de jaren heen verbeeldt. De tentoonstelling eindigt met een serie niet eerder getoonde late stillevens, geschilderd in zijn atelier in Frankrijk.

Klaas Gubbels, Terug in Rotterdam, t/m 30 september in het Chabot Museum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share