Geen categorie

Indianen werken aan totempaal in tuin Museum Volkenkunde

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Onder de titel Het Verhaal van de Totempaal is in Museum Volkenkunde in Leiden dit najaar een familietentoonstelling te zien over de Indianen van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada. Speciaal voor de expositie is in Canada een metershoge totempaal gemaakt. Een Canadees  houtsnijdersteam werkt van 22 augustus tot en met 1 september in de museumtuin verder aan de decoratie.

Publiek is elke dag welkom om de houtsnijders aan het werk te zien. Zo is er elke dag een meet & greet ingepland, waarbij bezoekers veel meer te weten kunnen komen over het werk en de achtergronden van deze kunstenaars.

Vanaf 6 oktober maakt de totempaal deel uit van de tentoonstelling over de oorspronkelijke bewoners van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada. Voor de eerste keer presenteert een Nederlands museum een tentoonstelling over dit onderwerp. Aan de hand van internationale topstukken en objecten uit de eigen collectie, aangevuld met moderne kunst, actuele interviews en reportages, wordt het verhaal verteld van de culturen van de Noordwestkust-Indianen. Deze Indianen (of First Nationszoals ze zichzelf noemen) zijn beroemd om hun totempalen. Op de palen zijn verschillende figuren afgebeeld, waarmee de Indianen zich verbonden voelen. De uitgesneden figuren spelen een belangrijke rol in de familiegeschiedenis van degenen die de paal hebben laten maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share