Geen categorie

Geldmuseum is dicht

0 0
Read Time:36 Second

Nieuws

Het Geldmuseum in Utrecht is gesloten. Gisteren was het voor het laatst open voor publiek. Het museum moest de deuren sluiten nadat het Ministerie van Financiën had besloten de geldkraan dicht te draaien.

Het Geldmuseum is dicht, meldt ook de website.

Een groot deel van de museumcollectie verhuist naar Amsterdam en Leiden. Munten, penningen en papiergeld gaan naar De Nederlandsche Bank in de hoofdstad en enkele overige objecten worden overgenomen door het Rijksmuseum van Oudheden.

Het Geldmuseum was sinds 2007 gevestigd in het pand van de Koninklijke Nederlandse Munt, het Muntgebouw. Op zijn website, die ook grotendeels op slot is, bedankt het museum iedereen die ooit een bezoek heeft gebracht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share