Geen categorie

Museumnacht Den Haag eert lokale helden

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Tientallen Haagse musea en culturele instellingen blijven zaterdag 1 september tot diep in de nacht open. In Den Haag vindt dan de derde editie van de Museumnacht plaats. Bezoekers worden dit jaar getrakteerd op exposities en optredens binnen het thema Local Heroes. De Haagse rockband Di-rect opent het evenement en maakt voor de gelegenheid een museumtour door Den Haag.

Met het thema Local Heroes brengt de organisatie een ode aan de artistieke en culturele kracht van de Hofstad. Bekende Haagse kunstenaars, dichters, schrijvers, schilders, muzikanten en acteurs inspireerden musea en culturele instellingen om een uniek programma te ontwikkelen voor de Museumnacht.

Tijdens de Haagse Museumnacht krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de interessante musea en culturele instellingen in de Hofstad. Een greep uit het aanbod: kennismaking met het echtpaar Mesdag in Panorama Mesdag; ontspannen op het stadsstrand in Escher in het Paleis en een opleiding tot paparazzo in Museum voor Communicatie. Het volledige programma staat op www.museumnachtdenhaag.nl.

Dit jaar is er ook, voor het eerst, een kindernachtroute. Speciaal voor echte ontdekkers en avonturiers die niet bang zijn in het donker. De organisatie vindt dat jongeren niet vroeg genoeg in aanraking kunnen komen met cultuur. Kinderen kunnen op 1 september met hun ouders een speciale kidsroute lopen langs het  Museum voor Communicatie, het Kinderboekenmuseum, Panorama Mesdag en het Gemeentemuseum. De KinderNachtRoute  duurt van 19.00 tot 22.00 uur en richt zich op kinderen tot en met 13 jaar oud.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share