Geen categorie

Foam toont werk winnares Paul Huf Award

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

3:32pm, Coldwater Canyon, 2012 © Alex Prager, Courtesy of the Artist, and Michael Hoppen Gallery.

De Amerikaanse Alex Prager (1979) is de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2012, een prijs die Foam jaarlijks toekent aan een veelbelovende jonge internationale fotograaf onder de 35. Onderdeel van de prijs is een tentoonstelling bij Foam. Vanaf vrijdag tont Prager in Foam haar serie Compulsion.

Compulsion is geïnspireerd door de fotografie van Weegee en Enrique Metinides, en door films als Metropolis en Un Chien Andalou. In tegenstelling tot eerdere series als Week-end (2010) en The Big Valley (2008), blijven de personages in deze nieuwe serie anoniem en op een afstand. Prager onderzoekt de complexiteit van observatie binnen een samenleving die wordt overspoeld door dwangmatige toeschouwers.

Behalve deze fotoserie toont Foam ook Pragers korte film La Petite Mort, met de Franse actrice Judith Godrèche in de hoofdrol. Daarin verbeeldt ze het mysterie van de dood door middel van een vrouw die de grenzen van haar lichaam en van de wereld ervaart.

De Foam Paul Huf Award is ingesteld ter ere van de speciale band van Foam met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Paul Huf stond bekend om zijn vernieuwende stijl van fotograferen en hij was in 2001 persoonlijk betrokken bij de oprichting van het Amsterdamse fotografiemuseum Foam.

Alex Prager – Compulsion, 31 augustus t/m 14 oktober in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share