Geen categorie

De Etende Mens verlengd

0 0
Read Time:56 Second

Wegens groot succes is de tentoonstelling De Etende Mens in het Designhuis in Eindhoven verlengd tot en met 6 januari. De multidisciplinaire expositie toont werk van ontwerpers die nadenken over de link tussen vormgeving, ons eten en waar het vandaan komt.

Mutatoes van Uli Westphal.

Curator Marije Vogelzang toont projecten die de complexe band aankaarten die de mens met voedsel heeft en maakt bezoekers bewust van hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Zo wordt het onderzoek dat het Zwitserse designduo Honey & Bunny deed naar de productie van alledaagse etenswaren. Hieruit wordt duidelijk dat achter elke pretzel, bagel of macaroni ook een designgedachte zit.

Weinig mensen zijn zich ervan bewust welk verschil ontwerpers maken in onze eetervaring. Volgens Vogelzang zien ook ontwerpers zelf nog niet alle kansen. “Terwijl designers ontwerpen voor mensen, zien zij het voedsel dat de mens in leven houdt vaak over het hoofd. Design voor voedsel is een gebied waar spannende samenwerkingen mogelijk zijn: tussen ontwerpers, boeren, wetenschappers, politici en koks.”

De Etende Mens, t/m 6 januari 2013 in het Designhuis, Eindhoven

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share