Geen categorie

Body Worlds krijgt permanente expositie in Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Body Worlds, de tentoonstelling van de omstreden Duitse anatoom Gunther von Hagens krijgt een vaste plek in Amsterdam. Donderdag 16 januari opent een permanente expositie op het Damrak 66. Met een grote collectie authentieke menselijke preparaten legt deze de nadruk op het leven en de liefde.

De tentoonstelling wordt ondergebracht in het voormalig kantoor van American Express in Amsterdam, dat een museumfunctie krijgt. ‘Ik ben zeer tevreden dat wij voor de permanente Body Worlds-expositie deze geweldige locatie in het hart van de stad hebben gevonden”, Verantwoordelijk voor deze permanente vestiging in Nederland is Peter Tabernal, samen met Tours & Tickets. Begin 2012 haalde hij de tentoonstelling al naar zijn Amsterdam EXPO. “Het biedt ons de kans om bezoekers nieuwe inzichten te geven. Publiek verlaat de expositie met meer respect voor het eigen lichaam en wordt zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl.”

Body Worlds (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is gebaseerd op een donorprogramma. Momenteel beschikt het Institute für Plastination over een wereldwijd donorbestand van meer dan 13.000 personen, onder wie zestig Nederlanders. Alle dode mensen op de tentoonstelling zijn echt.

“Het is mijn wens dat mensen Body Worldszien en hun eigen menselijke potentieel herkennen”, aldus dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de reizende exposities. “De manier waarop we bewegen in onze omgeving, de manier waarop we onszelf voeden en onszelf helen. De manier waarop we lichaam en geest leiden, ons evenwicht handhaven en zelfs onze mate van geluk – het zijn allemaal zaken die we overpeinzen in deze expositie in Amsterdam.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share