Geen categorie

Groot deel gevonden kunstschat was nog onbekend

0 0
Read Time:35 Second

Omslag van het Duitse tijdschrift Focus waarin de vondst werd bekendgemaakt.

Nieuws

Veel van de kunstwerken die in een woning in München zijn gevonden, waren tot voor kort nog onbekend en hebben daarom een grote wetenschappelijke waarde. Dat vertelde kunsthistorica Meike Hoffmann vandaag op een persconferentie over de vondst. Als voorbeeld noemde ze een zelfportret van Otto Dix, vermoedelijk uit 1919.

De doorzoeking van de woning van Cornelius Gurlitt was zoals eerder werd vermeld niet in 2011, maar op 28 februari 2012. En daar werden geen 1.500 werken aangetroffen, maar 1.379. Daarvan waren er 121 ingelijst. “Ze zijn allemaal van uitzonderlijke kwaliteit”, aldus Hoffmann.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share