Geen categorie

Rijksmuseum start designwedstrijd

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum heeft de designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk in het leven geroepen. Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video) mits geïnspireerd door de collectie van het Rijksmuseum en met beeld uit Rijksstudio.

Tatoeage ontworpen door Droog (Studio Droog). Detail van Stilleven met bloemen in een glazen vaas, Jan Davidszn. De Heem en Rachel Ruysch, 17de-eeuw. Collectie van het Rijksmuseum.

Een internationale jury beoordeelt de ontwerpen. In het voorjaar van 2014 wordt de Rijksstudio Award uitgereikt aan de winnaar van de designwedstrijd, waarbij het winnende ontwerp in het Rijksmuseum tentoongesteld wordt.

De wedstrijd wordt uitgeschreven naar aanleiding van de eerste verjaardag van Rijksstudio, een digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is. Om zelf mee aan de slag te gaan. Droog Design en Alexander van Slobbe lieten zich als eersten inspireren door de collectie en maakten een eigen creatie. Inmiddels zijn 150.000 beelden op hoge resolutie beschikbaar en zijn er ruim 110.000 Rijksstudio’s  gemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share