Geen categorie

Museum Schotse Huizen mogelijk gered

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Eerder dit jaar leek het eind nog in zicht voor Museum De Schotse Huizen in Veere, nadat Stichting Delta Cultureel had laten weten de exploitatie noodgedwongen te moeten stopzetten. Maar inmiddels ziet de toekomst er rooskleuriger uit. De stichting heeft de krachten gebundeld met de gemeente Veere en zes Veerse ondernemers om het museum van de ondergang te redden.

De drie partijen willen een financiële bijdrage leveren zodat het museum een jaar kan werken aan de ontwikkeling van een nieuw exploitatieconcept. Dit concept gaat uit van een combinatie van een culturele en commerciële functie, waarbij de erfgoedfunctie van de panden centraal blijft staan. Belangrijk uitgangspunt is dat de toekomstige activiteiten goed aansluiten op het totale culturele aanbod van de stad Veere en bij voorkeur ook op dat van de provincie Zeeland in zijn geheel.

Om de plannen in de praktijk te kunnen testen, zal het museum het komende seizoen geen (kunst)exposities aanbieden. Tijdens de sluiting wordt ook de entree aangepast en wordt de beeldenzaal ingericht als multifunctionele ruimte, die ook geschikt is voor lezingen, workshops of andere activiteiten. De begane grond, waar de historische collectie wordt gepresenteerd, blijft ook komend seizoen gratis toegankelijk voor publiek.

Museum De Schotse Huizen  toont originele voorwerpen en documenten die herinneren aan de eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Veere en Schotland. Ook heeft het museum enkele stijlkamers. In de beeldenzaal bevindt zich de compleet bewaard gebleven collectie zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van Veere.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share