Geen categorie

Tassen van keramiek

0 0
Read Time:59 Second

Keramische tas van Pauline Wiertz. Met dank aan Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam.

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam toont vanaf vandaag tassen die waarschijnlijk niet heel praktisch zijn. De creaties van Pauline Wiertz zijn namelijk van keramiek.

Pauline Wiertz (1955) werkt met natuurlijke producten als kippenpootjes, krabben en schelpen maar ook met  tassen. Zij verzamelt deze objecten op diverse markten en maakt er gipsen mallen van. Deze giet ze af in porselein en steengoed. Daarbij probeert ze de kleinste details van de vorm en de textuur te behouden. Vervolgens voorziet ze de creaties van uiteenlopende afbeeldingen en glazuurt ze. Zo ontstaan er verrassende en enigszins surrealistische objecten.

Inmiddels heeft Wiertz zich ook toegelegd op het vervaardigen van keramische portefeuilles. Dit deed ze voor het eerst voor een tentoonstelling in een cellenblok in een politiebureau. Tijdens het maken van de afgietsels ontdekte ze dat deze voorwerpen vergelijkbare vormen en reliëfs hebben als natuurlijke producten. Dit heeft geleid tot verdere experimenten met tassen van onder meer krokodillen- en struisvogelleer. Ook daar toont het museum voorbeelden van.

Verkoopexpositie keramische tassen van Pauline Wiertz, t/m 2 mei in Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share