Geen categorie

Stadsjongens

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

De stad staat centraal in Stadsmuseum Woerden, met schilderijen van Araun Gordijn en Jeroen Hermkens en foto’s van Arthur Martin. Deze kunstenaars verkennen metropolen en voorsteden op zoek naar interessante plekken. Zoals te zien is op de expositie Stadsjongens.

Araun Gordijn, 84 West, 84 East Texas, olieverf op doek, 70 x 100 cm.

De clichés van toeristische trekpleisters vermijden ze liever. Juist in de rafelige randen van de grote stad vinden zij een moment of lijnenspel dat hen aangrijpt.

Araun Gordijn heeft een zeer minutieuze manier van schilderen die samen met zijn heldere kleurgebruik de verlaten Main Streets meer dan levensecht doen lijken. Je moet wel twee keer kijken om te ontdekken dat het hier niet om foto’s gaat. Jeroen Hermkens hanteert een bredere toets. Door de standpunten en perspectieven die hij kiest, krijgen de (spoor)bruggen, wegen en trappen in zijn werk een monumentaal karakter. In de foto’s van Arthur Martin draait het om vorm en lijnenspel. Vaak fotografeert hij in de schemering zodat er harde schaduwen en een groot contrast tussen licht en donker ontstaan.

Arthur Martin, Havana '08 Evening cars, 2008.

Mensen spelen in het werk van de Stadsjongens een beperkte rol. Het gaat hen om het juiste moment waarop elementen als licht, lijn en perspectief samenkomen. Menselijke figuren zijn hieraan ondergeschikt en doen afbreuk aan de kracht van het beeld.

Stadsjongens, t/m 6 november in Stadsmuseum Woerden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share