Geen categorie

Eerste prijs Zomerexpo voor lichtinstallatie

0 0
Read Time:58 Second

De lichtinstallatie Fragile Future 3.5 van Lonneke Gordijn en Ralph Nauta is volgens het publiek het mooiste werk op Zomerexpo 2011. Het werk uit 2009, bestaande uit leds en echte paardenbloemen kreeg de meeste stemmen (404 van de in totaal 5.386 uitgebrachte stemmen). Gordijn en Nauta hebben tienduizend euro gewonnen.

Links: Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, Fragile Future 3.5, 2009. Midden: Annemieke Alberts, (be)spiegelingen, 2010. Rechts: Tilleke Schwarz, Purr Chase, 2008.

De tweede prijs, waaraan een bedrag van 7.500 euro vastzat, was voor Annemieke Alberts met haar schilderij (Be)Spiegelingen. Het geborduurde ‘schilderij’ Purr Chase van Tilleke Schwarz was goed voor de derde prijs (5.000 euro).

ZomerExpo is gebaseerd op de Summer Exhibition van de Royal Academy in London en de Canvas Collectie in België. Het is een tentoonstelling met open inschrijving. Iedere kunstenaar mocht zich aanmelden, al gevestigd, of juist beginnend. Het was de eerste keer dat een dergelijke tentoonstelling in Nederland plaats had. De bezoekers konden stemmen op hun favoriete werk. De expositie is nog tot en met 28 augustus te bezoeken in Gemeentemuseum Den Haag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share