Geen categorie

Prinses Beatrix en Noorse koningin openen Munch : Van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Prinses Beatrix en koningin Sonja van Noorwegen openen woensdagmiddag 23 september samen de tentoonstelling Munch : Van Gogh in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Eerder openden beide koninklijke hoogheden samen al de expositie Van Gogh + Munch in het Munch Museum in Oslo.

 

De tentoonstelling in Amsterdam is een uitgebreidere versie van die in de Noorse hoofdstad. De expositie vindt plaats in het kader van het herdenkingsjaar Van Gogh 2015 en is een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en het Munch Museum.

Edvard Munch (1863-1944), Skrik (De Schreeuw), 1910, collectie Munch Museet, Oslo.
Edvard Munch (1863-1944), Skrik (De Schreeuw), 1910, collectie Munch Museet, Oslo.

Van Gogh en Munch staan bekend om hun emotioneel geladen werken, vernieuwende stijl en bewogen levens.  De kunstenaars worden vaak met elkaar vergeleken en zijn nu voor het eerst in één overzicht in Nederland te zien. De tentoonstelling bevat meer dan honderd kunstwerken. Met name de aanwezigheid van het beroemde schilderij De Schreeuw is bijzonder, omdat dat werk bijna nooit wordt uitgeleend door het Munch Museum.

Munch : Van Gogh is de eerste tentoonstelling in de tentoonstellingsvleugel van het vernieuwde Van Gogh Museum na opening van het nieuwe entreegebouw op 4 september. De tentoonstelling duurt van 25 september tot en met 17 januari. Van Gogh + Munch in het Munch Museum in Oslo loopt nog tot en met 6 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share