Geen categorie

Kunstenaar Liam Gillick schenkt installatie aan Stedelijk

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Nieuws

De Britse kunstenaar Liam Gillick schenkt zijn installatie All-Imitate-Act aan het Stedelijk Museum Amsterdam. In juni plaatste hij het werk op uitnodiging van dat museum en het Holland Festival op het Museumplein, waar een groot publiek ermee kennismaakte.

 

Het Stedelijk Museum en het Holland Festival werken jaarlijks samen en plaatsten dit jaar voor de eerste keer een gezichtsbepalend werk op het Museumplein. All-Imitate-Act bestaat uit 110 head-in-the-hole-panelen, met in elk paneel een gat waar een gezicht doorheen past. De voorstellingen op de panelen ontleende Gillick aan de grafische collectie van het Stedelijk Museum. Wie zijn gezicht door een van de gaten stak en zich liet fotograferen, werd zo onderdeel van de geschiedenis en de collectie van het museum.

Ruth Mackenzie (directeur Holland Festival) en Beatrix Ruf (directeur Stedelijk Museum) tijdens de opening van All-Imitate-Act. Foto: Janiek Dam.
Ruth Mackenzie (directeur Holland Festival) en Beatrix Ruf (directeur Stedelijk Museum) tijdens de opening van All-Imitate-Act. Foto: Janiek Dam.

‘’Het is fantastisch dat we nu een werk van Liam Gillick in onze collectie hebben”, vindt Beatrix Ruf, directeur van het Stedelijk. “We vonden het geweldig om voor het eerst een werk op het Museumplein te plaatsen en we zijn heel blij dat een werk dat zo nauw verbonden is met het Stedelijk nu bij onze collectie hoort.’’

Liam Gillick (1964) staat bekend om zijn kunst in de publieke ruimte. Zijn werk wordt gekenmerkt door de sociale interactie die het uitlokt.

Zijn installatie All-Imitate-Act, die van 31 mei tot 23 juni 2015 te zien was in Amsterdam, is doorgereisd naar het Fotofestival in Arles (Les Rencontres d’Arles). Daar is ze tot en met 20 september te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share