Geen categorie

Metershoog kunstwerk op Utrechtse muur

0 0
Read Time:54 Second
De Strakke Hand schilderde een kopie van Abraham Bloemaerts De Fluitspeler op een muur in de Dorbeendreef in Utrecht.

Het is waarschijnlijk het grootste kunstwerk in de stad Utrecht, de dertig meter hoge versie van Abraham Bloemaerts De Fluitspeler op een muur in de wijk Overvecht. Kunstenaarscollectief De Strakke Hand voltooide de muurschildering vorige week.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

De Fluitspeler is de derde muurschildering met werken van Utrechtse caravaggisten die de kunstenaars van De Strakke Hand in het groot op Utrechtse gebouwen aanbrachten. Eerder maakte ze uit de kluiten gewassen versies van Dirck van Baburens De Luitspeler (in Kaneleneiland) en Hendrick ter Brugghens Slapende Mars (Westplein).

Het collectief maakte de muurschilderingen in opdracht van het Centraal Museum, waar de originele kunstwerken hangen. Het museum wil met de schilderingen zijn collectie onder de aandacht brengen van een bredere doelgroep.

In 2017 toverde De Strakke Hand ook al een metershoge versie van Pyke Kochs portret van zijn echtgenote op een muur in Utrecht. Dat werk is nog steeds zichtbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share