Geen categorie

Expositie met foto’s Owen Schumacher

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second
Foto’s: Owen Schumacher.

Owen Schumacher is vooral bekend van zijn typetjes in Koefnoen. Wat minder mensen weten is dat hij ook graag fotografeert. In de tentoonstelling De stad als podium in het Atrium Den Haag zijn nu foto’s te zien die hij sinds 2017 maakte.

“Ik vind niks heerlijker dan op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken”, aldus Schumacher. “Vroeger nam ik dat soort situaties alleen geestelijk in me op en maakte ik er soms later een Koefnoen-scène van, maar de laatste tijd probeer ik ze vast te leggen met mijn kleine, compacte camera.”

“Overal zie ik het begin van een sketch of een type dat ik zou willen spelen. Ik ensceneer niks, vraag geen toestemming en leg vooral vast wat ik zie. Ik ben niet op zoek naar fotografische perfectie, maar ik heb er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor de bewoners door de stad te lopen en om af en toe te vangen wat me raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert. Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is de stad één groot podium.”

“Ik plaats mijn foto’s vrijwel dagelijks op Instagram, maar dat zijn kleine beelden waar snel voorbij gescrold wordt. Met deze tentoonstelling wordt de gelegenheid geboden om wat langer en aandachtiger te kijken en om de foto’s met elkaar te combineren.”

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Schumacher ook foto’s in Den Haag.

De stad als podium, t/m 7 september in het Atrium Den Haag

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share