Geen categorie

Koloniale panden en hun gebruikers in Indonesië

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Museum Volkenkunde in Leiden toont momenteel foto’s die Isabelle Boon maakte in Indonesië. In de serie brengt de fotograaf in beeld hoe oude koloniale panden in Jakarta en Semarang in onze tijd nog steeds een rol spelen in het dagelijks leven van veel mensen.

Maya bij Kali Besar, Jakarta, 2016. Foto: Isabelle Boon.

In de oude stadskernen Kota Tua (Jakarta) en Kota Lama (Semarang) bewonen en gebruiken Indonesiërs vervallen historische gebouwen nog volop. Maar sinds enkele jaren worden die bouwvallen opgeknapt met een nieuwe bestemming in het verschiet.

Het stadsbestuur en ondernemers zien steeds meer de aantrekkingskracht en economisch potentieel van de oude architectuur. Wat ooit een pakhuis was, wordt nu een koffiehuis, een oud handelskantoor krijgt de bestemming van galerie en het voormalig predikantenhuis is straks een visrestaurant.

Aan het opknappen van oude gebouwen zit echter ook een keerzijde. Duizenden bewoners in Semarang en Jakarta zullen door deze ontwikkeling een ander dak boven hun hoofd en een nieuwe werkplek moeten zoeken. Ook zijn veel gebouwen inmiddels onherkenbaar veranderd. De 34 foto’s van Isabelle Boon zijn daarom een bijzondere tijdsopname van stadscentra en mensen in transitie.

Heritage in Transition, t/m 23 juli in Museum Volkenkunde, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share