Geen categorie

Les geneeskunde in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Geneeskundestudenten verbonden aan Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) in Rotterdam krijgen in het nieuwe studiejaar les in museum Boijmans van Beuningen in die stad. Dat heeft het medisch centrum bekendgemaakt.

Foto: Erasmus MC.
Foto: Erasmus MC.

 

Door kunst te bekijken, worden de studenten getraind in beeldanalyse, patroon- en emotieherkenning en algemene waarneming. Dit scherpt de vaardigheid aan van het stellen van een diagnose, aldus Erasmus MC.

De les in het Boijmans beslaat twee uur. Studenten werken in groepjes opdrachten uit aan de hand van kunstwerken van onder anderen Dalí, Mondriaan, Cézanne en Signac. Bij een van de opdrachten is er iemand die een schilderij beschrijft. De tekenaars zitten met hun rug naar het kunstwerk en luisteren toe. Vervolgens krijgen zij vijf minuten om hun voorstelling op papier te zetten.

Een pilot leverde enthousiaste reacties op. “Waarschijnlijk het belangrijkste wat ik heb geleerd is het beschrijven van een object in zijn totaliteit”, aldus student Jordy Dekker. “In de geneeskunde is het belangrijk om die vaardigheid te beheersen. Je moet een collega goed duidelijk maken wat jij precies gezien hebt, zodat de andere arts zich een natuurgetrouw beeld kan vormen van wat de patiënt heeft.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share