Geen categorie

18 musea op Lowlands

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Achttien musea brengen dit jaar kunst, design en meer naar Lowlands. Na een succesvolle eerste editie in 2014 staat ARTtube dit jaar opnieuw op het festival, in een nog grotere tent.

De ARTtube-tent in 2014.
De ARTtube-tent in 2014.

 

Het videokanaal voor kunst en design wil niet alleen online de collecties van musea samenbrengen, maar het publiek er ook offline kennis mee laten maken. Alle musea die zijn aangesloten bij ARTtube bundelen hun krachten daarom ook dit jaar op Lowlands.

In de tent van ruim 200 vierkante meter biedt ARTtube een gevarieerd film- en workshopprogramma. Festivalbezoekers kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van kunstenaarscollectief The Cardboarders animatiefilms maken over beroemde kunstwerken van onder andere, Jeroen Bosch, Johannes Vermeer, Mondriaan en Malevitsj. De films worden direct getoond op schermen in en om de tent.

Museumdirecteuren en conservatoren geven op diverse momenten tijdens het festival flitslezingen in de tent. Ze zoomen 15 minuten in op hun favoriete kunstwerk.

Naast de tent staat een groot led-scherm. Festivalgangers kunnen hier op de foto in een levensgrote compositie, als onderdeel van een kunstwerk. Ze plaatsen zichzelf letterlijk in een schilderij. Met behulp van kostuums en een grimeur versmelten de bezoekers met topstukken. De foto’s zijn terug te zien op het scherm en worden gedeeld via Facebook.

Lowlands vindt plaats in Biddinghuizen op 21, 22 en 23 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share