Geen categorie

Veilingrecord voor Andy Warhol

0 0
Read Time:55 Second

Het schilderij Silver Car Crash (Double Disaster) van Andy Warhol werd gisteren bij Sotheby’s New York verkocht voor omgerekend 78,6 miljoen euro. Dit was een recordprijs voor een werk van deze kunstenaar op een veiling. Het werk ontketende een telefonische biedstrijd, aldus het New Yorkse veilinghuis. Het schilderij uit 1963 is onderdeel van Warhols serie Death and Disaster.

Veilingmeester van Sotheby’s New York neemt biedingen in ontvangst voor Andy Warhols Liz #1 (Early Colored Liz). Op de achtergrond is Silver Car Crash (Double Disaster) te zien. Foto: Sotheby’s.

Warhol domineerde de veilingavond, met vier noteringen in de top tien van werken die het meest opbrachten. Liz #1 (Early Colored Liz), Flowers (Five Foot Flowers) en 5 Deaths on Turquoise werden verkocht voor respectievelijk 15,1, 8,4 en 5,4 miljoen euro.

De verkoop van Poems to the Sea, een werk in 24 delen leverde een record op voor kunstenaar Cy Twombly. Het bedrag van 16,1 miljoen was het hoogste dat ooit voor een creatie van deze kunstenaar is betaald.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share