Geen categorie

De mummies komen naar Assen

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Het duurt nog enkele maanden , maar de mummies kom eraan, zestig in totaal. Ze zijn vanaf 4 februari te zien op de grote tentoonstelling Mummies. Overleven na de dood in het Drents Museum in Assen. Nog nooit eerder zijn in Nederland zoveel verschillende soorten mummies bij elkaar gepresenteerd.

Het Drents Museum presenteert veertig mensenmummies en twintig dierenmummies, afkomstig uit China, Peru, Hongarije, Italië, Oceanië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland. Het publiek krijgt natuurlijk Egyptische mummies te zien, maar ook cryptenmummies, een bijzondere Indiaanmummie, een Boeddhamummie en de mummies van een moeder met kind. Uiteraard ontbreekt het meisje van Yde uit de eigen collectie niet.

Boven: Hoofd van een mummie, Egypte, 100 v. Chr – 100 na Chr. (collectie Reis-Engelhorn-Museen, Mannheim.Onder: Mummie van Terezia Borsodi (1768-1794) met haar baby uit de crypte van Vác, Hongarije (collectie National Museum of Natural History, Boedapest. Foto: © T. Fuisz, Boedapest).

Met de expositie wil het Drents Museum aantonen dat een mummie niet iets typisch Egyptisch is. Sterker nog: de oudste mummies komen uit Zuid-Amerika. De Chinchorro’s – een volk van vissers – mummificeerden tussen 5000 en 2000 voor Christus massaal hun doden. Een paar duizend jaar voordat de Egyptenaren dat deden bij hún doden.

De mummietentoonstelling in het Drents Museum  duurt van 4 februari tot en met 31 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share