Geen categorie

Maritiem Museum Rotterdam neemt afscheid van Buffel

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Het Maritiem Museum Rotterdam neemt na 33 jaar afscheid van museumschip Buffel. Dit vanwege de bezuinigingen in de culturele sector. De exploitatie van het ramtorenschip uit 1868 stopt per 7 januari 2013.

De Buffel.

De Buffel is een grote publiekstrekker voor het museum geweest. Meer dan 3,5 miljoen bezoekers bezochten het voormalig marineschip. Dat het museum er dan toch afscheid van neemt, komt deels door de aanwijzing van de gemeente Rotterdam om meer en beter ‘het verhaal van Rotterdam te vertellen’. En Rotterdam is nooit de thuishaven van de Buffel geweest.

Het afscheid van de Buffel is een van de keuzes die het museum de afgelopen tijd heeft gemaakt in het kader van de bezuinigingen. Ook in de uitbreiding van de collectie wordt de komende vier jaar pas op de plaats gemaakt en de tentoonstellingsfrequentie wordt verlaagd.

De gamellenhut.

Maar er wordt ook geïnvesteerd, aldus algemeen directeur Frits Loomeijer: “We richten onze blik op de toekomst. Er wordt geïnvesteerd in educatie en wetenschappelijk onderzoek en in marketing en fondsenwerving. Er staan uitdagende tentoonstellingen op het programma van 2013 over onder meer cruisevaart en maritieme lust.”

De Buffel blijft behouden voor de regio, want het vertrekt naar Hellevoetsluis, waar het wel een historische band mee heeft. In de vestinghaven zal het naar verwachting vanaf komend voorjaar weer toegankelijk zijn voor publiek.

In de kerstvakantie houdt het Maritiem Museum een groot afscheidsevenement voor jong en oud. Kijk voor de data en tijden van de verschillende evenementen op www.maritiemmuseum.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share