Geen categorie

Slaapkamergeheimen uit het Muiderslot

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Hoe ging het er vroeger aan toe in de slaapkamers van kasteelbewoners? Tijdens speciale rondleidingen op Valentijnsdag, 14 februari, deelt het Muiderslot de nodige slaapkamergeheimen.

Jacob van Loo (1614–1670), Amarillis kroont Mirtillo, Muiderslot, Muiden.

De zeventiende eeuw was bepaald niet preuts. Gidsen vertellen die dag bij kaarslicht over liefde en erotiek achter de gordijnen van de beddekoets. Er komen allerlei weetjes voorbij over erotiek in de Gouden Eeuw: van het gezonde aantal keer per dag tot de lustopwekkende kwaliteiten van knoflook.

De Amsterdamse dichter P.C. Hooft, die het slot vanaf 1609 bewoonde, stond bekend om zijn spannende liefdesgedichten. Bovendien was hij in zijn jonge jaren een rokkenjager. Zijn veroveringen nemen bezoekers in de rondleiding mee naar het zinnenprikkelende Amsterdam van zijn jeugdjaren.

Slaapvertrek in het Muiderslot.

Niet alleen de slaapvertrekken zijn toegankelijk, ook de rest van het kasteel, dat op deze avond in een zee van rood licht baadt, is geopend. Bezoekers kunnen in de taveerne onder het genot van liefdesdranken luisteren naar troubadour Lucas Florent, die spannende aubades en liefdesliederen zingt. In de donkere ridderroute is een suikerhartjesroute uitgezet, voor wie het kasteel en elkaar beter wil leren kennen.

Het Muiderslot in Muiden is op 14 februari geopend van 19 tot 23 uur. Vanwege de kans op roze oortjes is het slot die avond verboden terrein voor iedereen onder de 16 jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share