Geen categorie

Expositie Ted Noten in Museum aan het Vrijthof

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

TED heet de nieuwste tentoonstelling in Museum aan het Vrijthof in Maastricht. De Ted uit de titel is Ted Noten. Met tassen, sieraden, 3D-geprinte objecten, maar ook installaties, projecties en fotografie geeft het museum het publiek inzicht in het gevarieerde oeuvre van deze Nederlandse kunstenaar en ontwerper.

Ted Noten, Kameleon in acrylaat, textiel van Louis Vuitton.

De expositie begint in een wachtkamer en eindigt in een recovery room; blijkbaar is de bezoeker daar wel aan toe na alle indrukken. In elke ruimte komt een ander aspect van Noten aan bod. Ook is er nieuw werk te zien.

De In Limburg geboren Ted Noten (1956) is een van de meest eigenzinnige kunstenaars van dit moment. Zijn autonome werk is veelvuldig bekroond en opgenomen in de collecties van een groot aantal musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen en het Stedelijk Museum.

Ted Noten, Uzi mon Amour, 2009. Foto: Wim Vandekerckhove.

Wereldwijd maakte hij naam met zijn doorschijnende acrylaattassen, waarin dieren, juwelen, cocaïne en wapens zijn ingesloten. Schoonheid en geweld, perfectie en verval; het zijn terugkerende thema’s sinds hij het beroemde collier maakte waarin een muis met parelketting was gevat.

TED: Ted Noten, t/m 19 augustus in Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share