Geen categorie

Jan Kruis Museum komt in Orvelte

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

De in 2017 overleden tekenaar Jan Kruis krijgt een eigen museum. Als alles volgens plan verloopt, opent het Jan Kruis Museum in mei de deuren in het Drentse dorp Orvelte.

Jan, Jans en de Kinderen (screenshot van de website van het Jan Kruis Museum).

Het museum komt in het gebouw waar eerder Apple Museum Nederland was gevestigd. Dat is inmiddels verhuisd naar Westerbork, schrijft RTV Drenthe.

In december startte Stichting Jan Kruis Museum een crowdfundingsactie om het benodigde geldbedrag bijeen te krijgen. Van de gewenste 50.000 euro is nu de helft binnen, en daarmee kan de stichting een begin maken. Bovendien dragen gemeente en de Rabobank bij met respectievelijk 25.000 en 15.000 euro.

Catootje uit Jan, Jans en de Kinderen (screenshot van de website van het Jan Kruis Museum).

In het Jan Kruis Museum is uiteraard de nodige aandacht voor Kruis’ bekendste creatie, de strip Jan, Jans en de Kinderen. Ook komen andere publicaties aan bod, zoals het door Kruis geïllustreerde boek Multatuli’s Woutertje Pieterse. Tevens is er ruimte voor de schilderijen die Kruis maakte. Kinderen kunnen in het nieuwe museum leren hoe ze figuren uit Jan, Jans en de Kinderen kunnen tekenen.

Volgens Leontine Kruis, dochter van de tekenaar, wordt het het leukste en vrolijkste museum van Nederland. “Mijn vader kan het helaas niet meer meemaken, maar hij had het heel leuk gevonden. We kunnen zijn werk op deze manier laten zien.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share