Geen categorie

The Beatles in Herman Brood Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Nadat The Rolling Stones via een expositie Groningen bezochten, komen nu The Beatles naar Zwolle. Vanaf morgen is in het Herman Brood Museum aldaar de fototentoonstelling The ‘fabulous four from Liverpool’ te zien. Deze bestaat uit foto’s van Robert Whitaker.

Fotograaf Robert Whitaker (1939-2011) kwam in 1964 tijdens een optreden van The Beatles in Melbourne bij toeval in contact met hun manager Brian Epstein. Epstein was zo onder de indruk van Whitakers concertfoto’s – met portretten van een trotse manager – dat hij de fotograaf een baan als staffotograaf van the Beatles aanbood. Whitaker accepteerde het aanbod en ging mee op tournee.

The Beatles. Foto: Robert Whitaker.

Ivo de Lange, oprichter van het Herman Brood Museum, was bevriend met Whitaker en kocht meer dan honderd unieke foto’s die de fotograaf tussen 1964 en 1966 maakte tijdens de wereldtournee van The Beatles. Het overgrote deel van deze collectie is tijdelijk te zien in het museum.

Unseen Beatles, zo karakteriseert De Lange de expositie. Foto’s, waaronder nog niet eerder vertoonde beelden, zijn in Zwolle tentoongesteld en geven de kijker een indruk hoe de wereldtournee van The Beatles moet zijn geweest. Geposeerd, soms heel spontaan en onverwacht gefotografeerd, laten de foto’s zien hoe John, Paul, George en Ringo achter de schermen de gekste fratsen uithalen. Zo is er een foto bedekt met restanten van door het viertal gerookte sigaretten.

The ‘fabulous four from Liverpool’, 11 juni t/m 30 september in het Herman Brood Museum, Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share