Geen categorie

Nationaal Militair Museum krijgt gevechtshelm Luftwaffe

0 0
Read Time:53 Second

Het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft een Duitse gevechtshelm van de Luftwaffe gekregen. De helm is gevonden in een boerenschuur in Lage Vuursche, vlakbij Soesterberg, waar Duitsers waren ingekwartierd.

De Duitse gevechtshelm uit 1942 is voorzien van een opdruk met een adelaar, staand op een swastika. De nog complete helm heeft zijn originele leren binnenwerk en kinriem. De helm is nu te zien in de foto-expositie Fliegerhorst Soesterberg.

Gevechtshelm Luftwaffe, Nationaal Militair Museum.

Deze gaat over over de vliegbasis tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s doopte de vliegbasis om tot Fliegerhorst Soesterberg. Daar stationeerden de Duitsers vooral bommenwerpers waarmee ze onder meer Britse steden bombardeerden.

Op 11 april 1945 verlieten de bezetters het vliegveld. Ze vernielden de startbanen en bliezen de meeste gebouwen op. Hoewel veel sporen zijn uitgewist door henzelf zijn er enkele voorwerpen bewaard gebleven. De fototentoonstelling schetst een beeld van het verblijf van de Duitsers op de vliegbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fliegerhorst Soesterberg, nu te zien Nationaal Militair Museum, Soest

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share