Geen categorie

Museum verruimt openingstijden expositie Jheronimus Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Nieuws

Het Noordbrabants Museum verruimt de openingstijden tijdens de zeer succesvolle expositie Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Met ingang van maandag 14 maart is het museum dagelijks een uur langer open. Bezoekers kunnen de tentoonstelling dan tot 20 uur bekijken.

 

Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, 1510-16, Madrid, Museo Nacional del Prado. Foto: Evert-Jan Pol.
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, 1510-16, Madrid, Museo Nacional del Prado. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Vanaf 24 maart doet het museum er nog een schepje bovenop. Vanaf die datum is de tentoonstelling t op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23 uur open. Door deze maatregelen komen er ruim 50.000 extra tickets beschikbaar.

Sinds de opening op 13 februari bezochten ruim 90.000 mensen de spraakmakende tentoonstelling over Jheronimusch Bosch. En in totaal verkocht het museum al 300.000 tickets. Omdat een verlenging niet mogelijk is, is besloten de openingstijden flink te verruimen.

Behalve Nederlanders reizen ook veel geïnteresseerden uit de rest van de wereld naar ’s-Hertogenbosch. De meesten van hen komen uit omliggende landen als België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar sommigen maken een langere reis, bijvoorbeeld vanuit Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand en de Filippijnen.

Het museum raadt bezoekers aan om tickets vooraf online te boeken. Dagkaarten zijn namelijk maar zeer beperkt beschikbaar.

Jheronimus Bosch, De Dood en de vrek, ca.1500-10, Washington, National Gallery of Art, Samuel H. Kress Collection. Foto: Evert-Jan Pol.
Jheronimus Bosch, De Dood en de vrek, ca.1500-10, Washington, National Gallery of Art, Samuel H. Kress Collection. Foto: Evert-Jan Pol.

Met 37 van de 45 bewaard gebleven werken van Jheronimus Bosch is de tentoonstelling de grootste die ooit aan deze kunstenaar werd gewijd. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar de stad waar hij ze ruim 500 jaar geleden maakte.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, t/m 8 mei in Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share