Geen categorie

Expositie Jheronimus Bosch wint Global Fine Art Award

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Het Noordbrabants Museum heeft voor zijn tentoonstelling over Jheronimus Bosch de Global Fine Art Award 2016 gewonnen in de categorie Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist. Het deelde de onderscheiding met het Museo Nacional del Prado, waarmee het de expositie samen maakte.

Jheronimus Bosch, Hooiwagentriptiek (detail), 1510-16, Museo Nacional del Prado. Foto: Evert-Jan Pol.

Het Noordbrabants Museum is het eerste Nederlandse museum dat deze prijs wint. De tentoonstelling werd ook bekroond met de Youniversal publieksprijs. Eerder won het museum ook al de Apollo Award voor de beste expositie van 2016.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie was met 17 van de 24 resterende schilderijen en 19 van de 20 tekeningen de grootste tentoonstelling ooit over de Brabantse kunstenaar. De expositie vond plaats in het kader van het themajaar Jheronimus Bosch 500, waarin het 500ste sterfjaar van Bosch werd herdacht..

De tentoonstelling trok niet minder dan 421.700 bezoekers. Ze was daarmee de succesvolste expositie in de geschiedenis van Het Noordbrabants Museum.

Global Fine Art Awards (GFAA) is een jaarlijkse prijs voor kunst- en designtentoonstellingen en -installaties. Deze editie kende 78 genomineerden, waaronder exposities van het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen, het Rijksmuseum en de Hermitage in Sint-Petersburg. Uiteindelijk bleven er 33 finalisten over, in 11 categorieën.

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share