Geen categorie

Suske en Wiske en de expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Suske en Wiske worden volgend jaar 65. Het Limburgs Museum in Venlo viert de verjaardag van de eeuwig jonge Vlaamse striphelden met een grote jubileumtentoonstelling: Suske en Wiske – De fantasievolle vertellers.

© 2009 Standaard Uitgeverij Antwerpen België.

De expositiezalen zijn fraai vormgegeven. Enkele scènes uit de strips zijn levensgroot en driedimensionaal opgebouwd. De bezoeker waant zich daardoor al snel in de wereld van Suske en Wiske.

In die wereld is sinds de verschijning van het eerste album in 1945 veel veranderd. Suske en Wiske zijn geen dag ouder geworden, maar ze gingen wel met hun tijd mee. Zo kreeg Suske op een gegeven moment een mobiele telefoon en droeg Wiske kortstondig een naveltruitje. Op de expositie wordt bij dergelijk ontwikkelingen ruimschoots stilgestaan, bijvoorbeeld door het tonen van originele tekeningen.

De twee originele platen van geestelijk vader Willy Vandersteen (1913-1990) uit het album van Suske en Wiske De Dulle Griet, die het Limburgs Museum onlangs heeft aangekocht, mogen natuurlijk niet ontbreken. De tekeningen uit 1966 zijn volledig gerestaureerd. Stichting Restauratie-Atelier Limburg maakte de sterk vervuilde platen weer schoon, zodat het papier, dat vergrijsd was, nu weer spierwit is.

Suske en Wiske – De fantasievolle vertellers, t/m 19 september 2010 in het Limburgs Museum, Venlo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share