Geen categorie

Heda en de Weg naar Van Eyck op PAN Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Willem Claesz. Heda, Stilleven met zilveren beker en een horloge op een tinnen bord, 1633.

PAN Amsterdam beleeft komende week zijn 26ste editie. Een van de aangeboden objecten op deze beurs voor kunst, antiek en design is een stilleven van Willem Claesz. Heda (1594-1680). Voor 1,5 miljoen wisselt het schilderij van eigenaar. De koper bevindt zich in goed gezelschap. Ook Peter Paul Rubens bezat werk van Heda.

Het schilderij op PAN is een stilleven uit 1633 met een zilveren beker, een horloge en een tinnen bord. De compositie is kenmerkend voor Heda’s stijl. De afzonderlijke onderdelen zijn gegroepeerd in een driehoek waarbij de zilveren beker aan de rechterkant het hoogste punt vormt.

Dit is slechts één van de ruim 15.000 voorwerpen die te zien en te koop zijn. In het kader van de expositie De weg naar Van Eyck in Museum Boijmans Van Beuningen heeft conservator Friso Lammertse uit het aanbod een selectie gemaakt van objecten waarin hij de invloed van Jan van Eyck ziet. In tegenstelling tot de werken op de expositie in het Boijmans kunnen deze objecten desgewenst mee naar huis worden genomen. Als het budget dat toelaat.

PAN Amsterdam, 18 t/m 25 november in RAI Parkhal (hal 8), Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share