Geen categorie

Brand verwoest Nationaal Museum van Brazilië

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Het Nationaal Museum van Brazilië is vannacht (Nederlandse tijd) door brand verwoest. De collectie van minstens 20 miljoen voorwerpen ging grotendeels in vlammen op.

Het National Museum van Brazilië. Foto: Halley Pacheco de Oliveira (via Wikipedia).

Het instituut in Rio de Janeiro bevond zich een voormalig koninklijk paleis. Het museum zelf bestond al 200 jaar; het is opgericht in 1818. De collectie bestond uit voorwerpen op het gebied van biologische antropologie, archeologie, etnologie, geologie, paleontologie en zoölogie.

De verzameling bevatte onder meer gemummificeerde Andes-skeletten, schrijft CNN op diens website. Een van de beroemdste objecten is ‘Luzia’, een 25-jarige vrouw die meer dan 11.000 jaar geleden stierf. Het museum bezat haar schedel en botten. Ze waren de oudste overblijfselen ooit ontdekt in Brazilië, aldus CNN op basis van de website van het museum.

De brand brak uit net na sluitingstijd en er waren dus geen bezoekers meer binnen. Daardoor vielen er voor zover bekend ook geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Volgens de NOS had de brandweer moeite de brand onder controle te krijgen omdat de twee waterpunten die het dichtst bij het museum zaten niet werkten. De brandweer moest het water aanvoeren vanuit een meer in de buurt.

Zie ook: Naturalis wil verwoest Braziliaans museum helpen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share