Geen categorie

Artselfie: vind je dubbelganger in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Er wordt weleens beweerd dat iedereen een dubbelganger heeft. Of je er echt één hebt, weet je natuurlijk pas als je die tegenkomt. Misschien hangt hij of zij wel in een museum, als schilderij welteverstaan. Via de nieuwe optie Art Selfie van Google kun je daar vanaf vandaag achterkomen.

Foto: Google.

In de Verenigde Staten konden gebruikers van de Google Arts & Culture-app al langer een artselfie maken, en vanaf vandaag is die functie wereldwijd beschikbaar en dus ook in Nederland. Wie de app gebruikt om een selfie te nemen, krijgt direct te zien op welk portret uit een van de meer dan 650 deelnemende musea hij of zij het meest lijkt.

“Met de #artselfie heeft iedereen een leuke en persoonlijke manier om kennis te maken met kunstgeschiedenis,” zegt Rachid Finge van Google Nederland. “Kunst geeft je een inkijk in het leven en de cultuur van een maatschappij op een bepaald moment in de tijd. Miljoenen mensen hebben al ervaren hoe bijzonder het is om je evenbeeld in kunst te vinden. We zijn heel blij dat dat nu ook in Nederland kan.”

De teller staat vandaag al op ruim 78 miljoen gemaakte artselfies. Google breidt de database voortdurend uit met portretten. Dus als je niet tevreden bent met de match probeer je het later gewoon nog een keer.

De Google Arts & Culture-app is te downloaden voor Android en iPhone.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share