Geen categorie

Mart Visser opent tijdelijk museum in Zandvoort

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Het raadhuis van de gemeente Zandvoort is tot en met 1 juli het domein van couturier en kunstenaar Mart Visser. Het historische gemeentehuis is getransformeerd tot een museum voor de presentatie van zijn recente haute couturecollectie en archiefstukken. Het naastgelegen Zandvoorts Museum is gedurende twee maanden een galerie met meer dan 100 schilderijen, sculpturen en installaties van Visser.

Werk van Mart Visser.

“Ik draag met veel plezier en vertrouwen het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser”, vertelt Niek Meijer van Zandvoort. “Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities van Mart Visser in het raadhuis en het Zandvoorts Museum prachtige voorbeelden van.”

Mart Visser presenteert in het gemeentehuis op kale, stenen vloeren bruidsjurken uit zijn archief en de meest recente bruidsrobe. “Ook is er een kamer met een grafische explosie aan strepen en een ruimte met wapperende, stijlvolle couture jurken in kleurverloop”, aldus het persbericht. Daarnaast een kamer met luxe avondkleding.

Werk van Mart Visser.

In de statige kamers van de burgemeester zijn de wanden en het plafond zwart geschilderd en is de vloer bedekt met honderden kilo’s grind. De muren zijn voorzien van grote reliëfs en schilderijen met koppen en tronies, in schril contrast met de delicate coutureontwerpen van Mart Visser. In het Zandvoorts Museum toont de beeldend kunstenaar een grote, imposante diversiteit aan koppen en gezichten.

In de catacomben van het gemeentehuis, waar de kamers van de wethouders zijn, is nu een pop-upstore gevestigd met de kleurrijke zomercollectie 2018. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid om de nieuwste collectie te bekijken én te passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Mart Visser – The Take-over, t/m 1 juli in het raadhuis van Zandvoort en het Zandvoorts Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share