Geen categorie

Eelco Brand eerste winnaar nieuwe Brabantse kunstprijs

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Eelco Brand, HB.movi (a tribute to Bosch), Digitale 3D animatie, collectie Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch.

Eelco Brand is de eerste winnaar van de nieuw ingestelde Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant. Deze jaarlijkse prijs, een initiatief van het Will en Jan van Hoof Fonds en Het Noordbrabants Museum is bedoeld voor een Brabantse kunstenaar met bewezen talent.

De winnaar ontvangt óf een stipendium óf een opdracht iets te maken voor Het Noordbrabants Museum. Als eerste winnaar van de prijs maakt Eelco Brand een videoanimatie in drie delen geïnspireerd op het oeuvre van Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters, drie Brabantse kunstenaars die veel aandacht krijgen van het museum. Het eerste deel, HB.movi (a tribute to Bosch), is nu al te zien.

Na een start als kunstschilder midden jaren negentig verruilde Eelco Brand (1969) al snel de kwast voor de computer. Daarmee maakt hij 3D-animaties van fantasielandschappen. Brand woont en werkt in Breda. Het Noordbrabants Museum had eerder al enkele van zijn werken opgenomen in de collectie.

“Als eerste winnaar van de Will en Jan van Hoof Kunstprijs verpersoonlijkt Eelco Brand perfect waar deze nieuwe Brabantse kunstprijs voor staat: fantasie, creativiteit en vakmanschap”, aldus Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum. “Met de prijs willen het Will en Jan van Hoof Fonds en Het Noordbrabants Museum hun waardering voor gevestigde Brabantse kunstenaars uitspreken.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share