Geen categorie

Nu al evenveel bezoekers Groninger Museum als in heel 2015

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Het Groninger Museum beleeft een succesvol jaar. Het ontving al 200.000 bezoekers. Dat is evenveel als het totaal aantal in 2015. Het museum dankt dit succes mede aan de tentoonstelling David Bowie is.

 

Groninger Museum tijdens de expositie David Bowie is. Foto: Evert-Jan Pol.
Groninger Museum tijdens de expositie David Bowie is. Foto: Evert-Jan Pol.

 

De laatste keer dat het museum dit bezoekersrecord halverwege het jaar behaalde was in 2002. Toen deed het goede zaken met de tentoonstelling over de Russische schilder Ilya Repin. Die trok toen 256.111 bezoekers. David Bowie is was goed voor 200.700 belangstellenden.

De 200.000e bezoeker was de 25-jarige Valerie Hagen uit Purmerend. ‘Toen ik in vwo 5 zat, ben ik eens met school naar het Groninger Museum geweest. Ik vond het toen een heel mooi museum. Vanochtend had ik een vergadering in Groningen en dacht: hé, dit is een mooie kans om weer eens naar het museum te gaan.”

Eerder vandaag behaalde ook het Van Gogh Museum een mijlpaal. Dat ontving de miljoenste bezoeker, drie weken eerder dan vorig jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share