Geen categorie

Wie schreef de beste kunstsoundtrack?

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Hoe rock ’n roll is een Rothko? Of een Van Gogh? Bijna 200 muziekacts maakten voor muziekcompetitie Art Rocks een soundtrack bij een bekend kunstwerk. Na voorrondes in zeven musea vindt op 23 januari 2019 de finale plaats in Paradiso. De acht finalisten brengen hun soundtrack daar live ten gehore.

Finalist KUZKO. Foto: Jelmer de Haas.

Bijna 200 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De vakjury en het publiek selecteerden de beste 56 acts voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Centraal Museum, Bonnefantenmuseum en Museum Prinsenhof Delft.

De muzikanten gaven intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Per museum kwam er steeds één act als winnaar uit de bus. Dit waren Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO en Romy & Daan. Tricycle kreeg een finaleticket door publieksstemmen. Elke finalist won een professionele videoclip.

Op woensdag 23 januari strijden de acht finalisten om de hoofdprijs van 1000 euro. In de poptempel spelen ze hun lied live bij een geanimeerde versie van hun favoriete kunstwerk.

Finale Art Rocks 2018, woensdag 23 januari 2019, 19 – 23 uur, Paradiso, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share