Geen categorie

Night at the museum in Den Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum openen morgenavond, vrijdag 14 december, de deuren voor een gezamenlijke eerste Night at the museum. Er staan onder meer rondleidingen en een kunstenaarsgesprek op het programma.

De museumwinkel, die Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum met elkaar verbindt. Foto: Joep Jacobs.

In Design Museum Den Bosch (voorheen Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch) staat ontwerper, dichter, tekenaar en filmmaker Jean Cocteau centraal. Het museum noemt hem een wezen van de nacht.

Bij de tentoonstelling Jean Cocteau – Metamorphosis zijn drie speciaal voor de Night at the Museum ontworpen rondleidingen te volgen over de thema’s Dood, Seks en Opium. De rondleiders zullen ingaan op de duistere kanten, nachtelijke escapades en rafelrandjes in het werk en leven van Jean Cocteau.

Campagnebeeld van de tentoonstelling Jean Cocteau – Metamorphosis.

In het auditorium vindt een kunstenaarsgesprek plaats tussen fotograaf Thijs Wolzak en conservator Fredric Baas. Wolzak maakte voor de NRC jarenlang foto’s van Nederlanders in hun interieurs. De tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen Wolzak en Baas. Dit kunstenaarsgesprek gaat in op de werkwijze van Wolzak en deelt de bijzondere en soms duistere verhalen van de gefotografeerde mensen.

Het Noordbrabants Museum, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt, besteedt ruim aandacht aan twee Brabantse kunstenaars: Jheronimus Bosch en Jan Sluijters. Over beiden is daar nu een tentoonstelling te zien.

Kijk onder de rok van een cancandanseres of kom oog in oog te staan met een 500 jaar oud origineel werk van Jheronimus Bosch. Gidsen leiden bezoekers deze avond rond door beide tentoonstellingen.

Night at the museum, 14 december, 19-22 uur in Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share