Geen categorie

Foam presenteert expositie in New York

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Fotografiemuseum Foam gaat deze week naar de Verenigde Staten. In Red Hook Labs in New York opent donderdag 30 maart de groepstentoonstelling Foam Talent. Deze bestaat uit werk van 24 innovatieve fotografen onder de 35 jaar.

Capital Growth, 2015, uit de serie Capital Growth © Felicity Hammond.

Met foto-objecten, installaties, projecties, lichtbakken en wallpapers gaat Foam Talent volgens Foam verder dan de ‘traditionele’ fotografietentoonstelling. En presenteert ze een scala aan artistieke perspectieven. Met onder meer een conceptuele benadering van buitenwijken van Rio de Janeiro door Stefanie Moshammer, kleurrijke constructies van Nico Krijno en chemische experimenten met film van Daisuke Yokota waarbij de camera overbodig lijkt te worden.

Met hun diverse portfolio’s tonen de geselecteerde kunstenaars allen hun eigen, visie binnen een breed spectrum van genres. In een presentatie met meer dan honderd foto’s toont Foam Talent werk “van een nieuwe generatie inspirerende fotografen dat de aard, historie en de ontwikkeling van het fotografisch medium op originele wijze reflecteert”, aldus Foam in een persbericht.

Rosa Berberifolia – simplicity, 2012, uit de serie Rosa, 2011-15 © Leo Maguire.

Foam organiseert elk jaar de Foam Talent Call om jong en internationaal fotografietalent te signaleren. Uit de in totaal 1.494 inzendingen van fotografen uit 75 verschillende landen selecteerde het museum voor deze editie 24 talenten.

Foam Talent in Red Hooks Lab in New York duurt tot en met 16 april. Na afloop reist de tentoonstelling door naar Londen. Daar is ze te zien van 18 mei tot en met 18 juni te zien in Beaconsfield Gallery Vauxhall.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share