Geen categorie

Fusieplannen Meermanno en Stripmuseum

0 0
Read Time:54 Second

Museum Meermanno | Huis van het boek en het Nederlands Stripmuseum willen fuseren. Beide musea hebben samen met Stichting Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en de Boek Illustratie (NIBBI) een intentieverklaring getekend waarin ze afspreken de mogelijkheden voor één museum voor boek en beeldverhaal in Den Haag te onderzoeken.

Foto's: Museum Meermanno | Huis van het boek en het Nederlands Stripmuseum.

Volgens beide musea ligt een fusie voor de hand omdat ze tal van raakvlakken hebben. Museum Meermanno bezit papyrusrollen, geïllustreerde manuscripten en vele blokboeken die als voorlopers van het stripverhaal kunnen worden  beschouwd. En het Stripmuseum beschikt samen met het NIBBI over een compleet overzicht van de (Nederlandse) stripgeschiedenis, dat aansluit op en parallel loopt met het te realiseren overzicht van de boekgeschiedenis in Nederland dat Museum Meermanno voor ogen staat.

Het onderzoek naar de haalbaarheid wordt de komende twee maanden uitgevoerd. Het Nederlands Stripmuseum, dat nu nog in Groningen staat, trekt mogelijk per 1 januari 2014 in bij Museum Meermanno in Den Haag.

Zie ook: Meermanno haalt inkomstennorm

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share