Geen categorie

The Art Newspaper tipt expositie Jheronimus Bosch

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie in Het Noordbrabants Museum is een van de tentoonstellingen die je móét zien dit jaar. Dat is althans de mening van The Art Newspaper in een artikel over expositiehoogtepunten van 2016.

 

Jheronimus Bosch, Hooiwagen-triptiek (geopend), ca.1515. Paneel, 133 x 100 cm (middenpaneel), 147 x 56 cm (zijpanelen). Collectie Museo Nacional del Prado, Madrid.
Jheronimus Bosch, Hooiwagen-triptiek (geopend), ca.1515. Paneel, 133 x 100 cm (middenpaneel), 147 x 56 cm (zijpanelen). Collectie Museo Nacional del Prado, Madrid.

 

De tentoonstelling in Den Bosch is het hoogtepunt van de activiteiten waarmee het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch worden herdacht. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar Den Bosch. In deze stad kwam hij als Jheronimus van Aken ter wereld en schilderde hij zijn meesterwerken. De expositie duurt van 13 februari tot en met 8 mei.

The Art Newspaper tipt ook nog twee andere Nederlandse tentoonstellingen: Wonen in de Amsterdamse School (9 april t/m 28 augustus in het Stedelijk Museum) en Adriaen van de Velde. Meester van het Hollandse landschap (24 juni t/m 18 september in het Rijksmuseum).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share