Geen categorie

Rembrandthuis toont 2 exposities speciaal voor kinderen

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Museum Het Rembrandthuis laat het komend najaar kinderen spelenderwijs kennismaken met Rembrandt. Het presenteert vanaf 17 september twee tentoonstellingen die speciaal gemaakt zijn voor bezoekers tot twaalf jaar: Hallo Rembrandt! en Hoed op voor Rembrandt!.

Hallo Rembrandt, Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam. Foto Ivo Hoekstra.

Hallo Rembrandt! is een actieve tentoonstelling voor volwassen met kinderen van ongeveer drie tot twaalf jaar. De expositie is een initiatief van het Mauritshuis in Den Haag en was daar te zien in de zomer van 2019. De jonge bezoekers leren onder meer hoe mensen verf maakten in de zeventiende eeuw.

Hoed op voor Rembrandt, Museum Het Rembrandthuis Amsterdam. Xenia (2013) door Marije van der Hoeven.

De jongste ontdekkers van 3 tot 6 jaar kunnen met de figuren van De Nachtwacht spelen, zich als Rembrandt verkleden en verschillende kleuren met behulp van een projector mengen. Kinderen van 7 tot 12 jaar gaan aan de slag met Rembrandts belichting, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of duiken in een pigmentenkast met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken. Met interactieve elementen als digitale schermen en een photobooth met Rembrandteske belichting ontdekken ze hoe Rembrandt werkte.

In Hoed op voor Rembrandt! zijn fotoportretten van kinderen als eenzame jonkvrouwen, zonnekoningen en magiërs te zien in combinatie met Rembrandts etsen. In deze kunstwerken komen de mooiste, gekste en meest extravagante hoofddeksels voorbij. De fotoserie kwam tot stand in het meerjarige kunstproject Hoed op voor Rembrandt van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Kinderen van basisscholen in Amsterdam ontwierpen een hoed en zijn daarmee geportretteerd door fotograaf Marije van der Hoeven, in de geest van Rembrandt.

Hallo Rembrandt! en Hoed op voor Rembrandt, 17 september 2021 t/m 2 januari 2022 in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share